خوردن گردو به طور منظم می تواند به رشد شناختی نوجوانان کمک کند و به بلوغ روانی آنها کمک کند. اینها برخی از نتایج حاصل از مطالعهای است که توسط Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) به دست آمده است، که در آن ISGlobal (مرکزی که توسط بنیاد “la Caixa” ترویج میشود) و موسسه تحقیقات پزشکی بیمارستان دل مار (IMIM) همکاری کرد. این تحقیق بی سابقه است. در حالی که مطالعات قبلی در مورد تأثیر آجیل بر سلامتی ما انجام شده است، تأثیر مصرف آنها در چنین مرحله بحرانی برای رشد شناختی مانند دوران نوجوانی هرگز مورد بررسی قرار نگرفته است.
گردو سرشار از اسید چرب آلفا لینولنیک (ALA) است، نوعی از امگا 3 که نقش اساسی در رشد مغز، به ویژه در این مرحله از زندگی دارد. به گفته یوردی جولوز، محقق اصلی و هماهنگ کننده گروه تحقیقاتی نوروپیا IISPV، “نوجوانی زمان تغییرات بیولوژیکی بزرگ است: دگرگونی هورمونی رخ می دهد، که به نوبه خود مسئول تحریک رشد سیناپسی لوب فرونتال است. بخشی از مغز ما چیزی است که بلوغ عصب روانشناختی، یعنی عملکردهای هیجانی و شناختی پیچیدهتر را ممکن میسازد. نورونهایی که به خوبی با این نوع اسیدهای چرب تغذیه میشوند، میتوانند رشد کنند و سیناپسهای جدید و قویتری تشکیل دهند.
در این مطالعه که در مجله منتشر شده است پزشکی الکترونیکی700 دانش آموز دبیرستانی بین 11 تا 16 سال از 12 دبیرستان مختلف در بارسلون به طور داوطلبانه شرکت کردند. آنها به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: گروه کنترل که هیچ مداخله ای دریافت نکردند و گروه آزمایش که ساشه های حاوی 30 گرم مغز گردو دریافت کردند که به جوانان شرکت کننده نشان می داد که می توانند روزانه آن را به مدت یک ساعت مصرف کنند. دوره 6 ماهه
تیم تحقیقاتی دریافت که نوجوانانی که حداقل 100 روز گردو میخورند (نه لزوماً به طور مداوم هر روز) عملکردهای توجه خود را افزایش میدهند و آنهایی که برخی از علائم اختلال کمبود توجه بیشفعالی (ADHD) داشتند، رفتار خود را به طور قابلتوجهی بهبود میبخشند (در کلاس به آنها پرداخت میشود. توجه بیشتری به معلم داشتند و کمتر بیش فعال بودند).
از سوی دیگر، عملکردهای مرتبط با هوش سیال نیز افزایش یافته است، که به قول جوردی جولوز، “کمتر تحت تاثیر یادگیری است؛ این امر ذاتی وضعیت زیست شناسی فرد است. ما آن را با تست های پیچیده تر ارزیابی کردیم. مثلاً اینکه نوجوانان بفهمند که یک ردیف از حروف از چه الگوی پیروی می کند.»
وی می افزاید: «به طور کلی، تفاوت معنی داری در گروه مداخله در رابطه با گروه کنترل یافت نشد، اما اگر عامل پایبندی در نظر گرفته شود، نتایج مثبتی مشاهده می شود، زیرا شرکت کنندگانی که به دقت دستورالعمل ها را دنبال کردند – از نظر دوز توصیه شده گردو و تعداد روزهای مصرف – بهبودهایی را در عملکردهای عصبی-روانشناختی ارزیابی شده نشان داد.
بنابراین، این مطالعه نشان می دهد که پیروی از یک رژیم غذایی سالم به اندازه حفظ این عادات در طول زمان و ترک نکردن آنها برای رشد صحیح نوجوانان در سطح شناختی و روانی مهم است.
اگر دختران و پسران به این توصیهها توجه کنند و روزانه یک مشت گردو یا حداقل سه بار در هفته بخورند، متوجه پیشرفتهای قابل توجهی در تواناییهای شناختی میشوند و به آنها کمک میکند تا با چالشهای دوران نوجوانی و ورود به بزرگسالی روبرو شوند. «آریادنا پینار»، نویسنده اول مقاله، در پایان میگوید: «نوجوانی دوره رشد مغز و رفتارهای پیچیده است که به مقدار قابل توجهی انرژی و مواد مغذی نیاز دارد.»
اطلاعات بیشتر:
آریادنا پینار مارتی و همکاران، تأثیر مصرف گردو بر رشد عصب روانشناختی در نوجوانان سالم: یک کارآزمایی تصادفی کنترل شده چند مدرسه ای، پزشکی الکترونیکی (2023). DOI: 10.1016/j.eclinm.2023.101954
ارائه شده توسط موسسه بارسلونا برای سلامت جهانی
نقل قول: خوردن گردو می تواند به رشد شناختی نوجوانان کمک کند، به بلوغ روانی کمک کند (2023، 19 آوریل) بازیابی شده در 19 آوریل 2023 از https://medicalxpress.com/news/2023-04-walnuts-benefit-adolescents-cognitive-contribute.html
این برگه یا سند یا نوشته تحت پوشش قانون کپی رایت است. به غیر از هرگونه معامله منصفانه به منظور مطالعه یا تحقیق خصوصی، هیچ بخشی بدون اجازه کتبی قابل تکثیر نیست. محتوای مذکور فقط به هدف اطلاع رسانی ایجاد شده است.